Spinnenaanval!!
Door: FemkeSuriname
Blijf op de hoogte en volg Femke
29 Maart 2012 | Suriname, Paramaribo
Vakantie!!!! Donderdagavond hebben we bij het pannenkoekencafé (inderdaad café, geen restaurant..) gegeten. Was erg gezellig en de pannenkoek was nog best lekker ook! Vrijdag besloten we een relax-dagje in te lassen. We zijn heerlijk naar een spa gegaan voor een ‘duik’ in de jacuzzi, een gezichtsreiniging en een total body massage. Aangezien we het anti-stress arrangement (vonden we wel toepasselijk..) hadden genomen, was de massage nogal pittig. Ik had af en toe echt het idee dat ik door het harde drukken, met tafel en al door de grond zou zakken.. Ook het rustgevende muziekje kon ik niet horen, omdat er vlak boven mijn hoofd een airco hing te knorren! Niet bepaald relaxend dus..
Zaterdag hebben we cocktails gedronken bij ’t Vat om Nienke haar laatste weekend in Suriname te ‘vieren’. Was erg gezellig!
Zondag ben ik met Ing thuis gebleven, terwijl de rest ging zwemmen. We hebben heerlijk gehangen en een film gekeken. Dit was wel even fijn na een mailtje van een vriend met daarin slecht nieuws over zijn moeder.
Maandag hebben we lekker de hele dag bij Zin gelegen, lekker zwemmen en zonnen! ’s Avonds zijn we naar Roopram (een soort MacDonalds maar dan met roti) geweest. Ik wilde bami, maar dat was er niet meer. Toen wilde ik nasi, maar dat was er ook niet meer. Oké, dan maar patat met kip.. Wist ik veel dat ik een halve kip (gefrituurd!) op m’n bord kreeg! Zag er echt niet lekker uit.. Ik besloot om de patat op te eten en de kip te doneren aan een zwerfhond. Met de kip (verstopt in wat servetten) sloop ik de Roopram uit, op zoek naar een lieve zwerfhond. Normaal struikel je over ze, maar nu was er natuurlijk geen 1 te bekennen. Liep ik daar met mn kip.. Tot ik ineens bij wat auto’s een hond zag lopen. Ik ‘riep’ hem en legde de kip op de grond. Blijkbaar vertrouwde hij me niet, want hij rende gelijk weg. Heb de kip maar laten liggen.. Dan maar bij de Mac naar binnen voor een toetje. Na het toetje ben ik toch nog even snel bij mijn kip gaan kijken. Precies op dat moment zie ik een hond het oppakken en er trots mee weg lopen. Zo, mijn goede daad is gedaan!
Dinsdagochtend ben ik met Steph naar een nagelsalon gegaan voor een manicure. De nagelsalon bleek tegelijkertijd ook als kapsalon te dienen. Inclusief een kapper (homo) die fan was van Celine Dion en daarom haar Greatest Hits-cd besloot op te zetten. Steph en ik vermaakten ons prima met de verhalen die hij vertelden over een man die nu een vrouw is, de nieuwe vriend van z’n nichtje, enz. Te grappig! Ondertussen stelde de manicure niet veel voor.. Mijn nagelriemen werden teruggeduwd tot op mijn knokkels en de nagellak kwam ongeveer ook zo ver..
’s Middags heb ik met Steph, Nien naar het vliegveld gebracht. Nien wilde graag eerder naar huis en heeft daarom een ticket geboekt. Zij was natuurlijk erg blij, maar Steph en ik haalden opgelucht adem toen we weer met de taxi mee terug konden en nog lekker 2 weken kunnen genieten!
Woensdag was het dan tijd voor een excursie! We zijn naar Berg en Dal geweest, dit is een adventure park. We zijn eerst via verschillende kabelbanen door de jungle ‘gevlogen’. Echt super gaaf! In het begin wel beetje eng, maar na een keer doen was het gewoon super. Je ging steeds van platform naar platform en na een paar keer gingen we over de Surinaamse rivier heen! Na de kabelbanen staken we weer met een boot de rivier over.
Hierna hebben we even een duik genomen in de rivier, omdat het toch wel erg warm was! Na een uurtje was het tijd voor de hike! We moesten allemaal een stok (geweldig accessoire..) uitkiezen om mee te lopen en gingen toen met een gids door de jungle lopen. We gingen de heuvel (nee geen berg, want dat mag je pas vanaf 400 meter zeggen..) van 85 meter op, dit betekende veel steile stukken en dus ook verschillende glijers. Al was dat onze eigen schuld zei de gids, want we moesten onze stok goed gebruiken.. Ook gaf hij ons als advies mee om onze stok niet in de gaten te steken.. Na wat gegniffel legde hij uit dat je nooit weet wat er uit zo’n gat kan komen. Slangen, gordeldieren, spinnen.. Aha, niet doen dus! Voordat we gingen lopen, moesten we elkaar een hand geven en beloofden we elkaar dat we ook weer met z’n 5-en naar beneden zouden komen. Waar zijn we aan begonnen..
Bovenop de heuvel was een begraafplaats, hier werden de slaven die onderaan de heuvel op de plantages werkten, begraven. Voordat we de begraafplaats op gingen moesten we 3 keer op een boom kloppen (de boom begroeten..) en iets zeggen. De graven van de slaven waren aangegeven met stukjes boomstam, terwijl die van hun blanke bazen compleet met grafsteen en al waren.
Onderweg vertelde de gids veel over dieren en planten die we tegen kwamen. Zo zagen we bijvoorbeeld paddenstoelen waarvan je dood gaat als je ze eet en een mierennest van bijna 2 meter hoog!
Hierna zijn we nog even het museumpje in gegaan en mochten we de verschillende martelwerktuigen bekijken die vroeger gebruikt werden. Daarnaast stonden allemaal lege wijnflessen. De gids legde uit dat het martellen altijd gebeurde terwijl de baas toe zat te kijken met een wijntje.. Er gruwelijk om te horen! Ook de plaatjes waren niet fijn.. Hierna moesten we elkaar weer een hand geven, omdat het gelukt was om met z’n 5-en weer terug te komen. Pfieuw..
Eenmaal terug kregen we onze lunch, rijst met kip. Het was werkelijk waar niet te eten! Ik ben ondertussen wel wat gewend, maar dit ging echt te ver. Ik weet niet wat er door die rijst zat, maar als ze hadden gezegd dat het stukjes cavia waren had ik het geloofd. En die geur! Kortom, geen eten..
Hierna was het tijd voor het kajakken! We kregen allemaal een kajak voor onszelf. Ing zag dit alleen niet zitten en ging samen met de gids in een kajak. We gingen eerst met de stroming mee om vervolgens een kreek in te gaan. Was erg leuk! Totdat we bij overhangende takken aankwamen.. We moesten onder een heel bos aan takken en bladeren door. Ik ging lekker en wilde stoer doen door er als eerste onderdoor te gaan. Dit ging goed totdat ik met mijn peddel tegen een paar takken aankwam.. Gelijk stortte er allemaal kleine spinnetjes in mijn kano, gevolgd door een mega grote zwarte spin. Ik heb lopen gillen voor m’n leven!! Tjah, en dat is het lastige van een kajak.. Je kunt geen kant op! Mijn reactie was dus om mijn benen op te trekken en keihard te gillen. De gids (en Inge) kwamen gelijk naar me toe en vroegen wat er was. Ik kon net eens praten en bleef maar gillen. Die spin is zich vast kapot geschrokken, want hij was nergens meer te bekennen. Natuurlijk, heb ik weer.. Op de achtergrond hoorde ik Steph, Kim en Ing in hun broek piesen van het lachen. Bij mij liepen de tranen over mn wangen van iets anders.. Vreselijk!!
Onderweg hebben we wel moeten lachen om de gids. Hij vroeg eerst al aan ons of we hem mee naar Nederland wilden nemen. Later vroeg hij wanneer we allemaal gingen trouwen. Ik riep snel ‘volgend jaar mei’ om er vanaf te zijn. Hierop vroeg hij gelijk of hij mocht komen, dan begint hij namelijk alvast met sparen. Ik deed maar of ik hem niet hoorde.. Verder zijn we nog verschillende aapjes tegen gekomen onderweg! Ook hoorden we op de terugweg een plons in het water, dit was een kaaiman (krokodil) zei de gids. Dat moeten we dan maar geloven.. De terugweg was trouwens nog wat, want deze keer moesten we tegen de stroming in varen! Ik met mijn sportieve lichaam was dit natuurlijk absoluut niet gewend en had het gevoel dat ik gewoon stil stond. Eenmaal veilig op land hebben we nog even een uurtje in het zonnetje gelegen, om vervolgens weer met de bus terug te gaan naar de stad. Als avondeten hebben we bij de Mac gegeten. We hadden bovendien zoveel gesport! Kon wel weer wat vet bij ;)
Eenmaal thuis kreeg ik het bericht dat de moeder van een vriend de afgelopen nacht was overleden. Het zat er aan te komen, maar toch was het schrikken. Op dat soort momenten is het vervelend dat je helemaal hier zit en even niet zoveel kan doen..
Donderdag hebben we maar even rustig aan gedaan. Toch wel een beetje spierpijn.. ’s Avonds hebben we lekker bij ’t Vat gegeten en hebben we ons klaar gemaakt voor de volgende excursie! Vrijdag gaan we namelijk naar Galipi en blijven daar een nacht! Hopen dat meneertje Spin niet zijn vriendjes heeft gewaarschuwd.
Wordt vervolgd..
Veel liefs, Fem!
Wordt vervolgd..
Veel liefs, Fem!
30 Maart 2012 - 07:36
Jess:
OMG heb jij dat met die spinnies ;)
ze weten je ook overal te vinden...
Zit nu op national geographic nr eddy zoey te kijken die is ook in Suri!
Leuk om te zien! :p
Have fun nog ff!
XXXX -
30 Maart 2012 - 08:26
Joyce:
BROKOPONDO BABE! haha wat een avonturen weer:D Die foto van dat uitzicht bovenop die heuvel (hihi) is echt mooi! Hopelijk blijft het lekker weer en kom je ook nog super bruin terug van je vakantie! Liefs <3 -
30 Maart 2012 - 08:45
Papa En Mama:
Lieve Femke,
Wat een gaaf verslag heb je weer geschreven. Dat moest jij weer hebben met die spinnen, ik dacht dat je daar nu wel aan gewend was je hebt al zo veel met allemaal verschillend ongedierte meegemaakt. Wel stoer hoor die excursie, ben je op het filmpje nu tegen een boom aan gekomen?
Je kan de volgende keer wel auditie doen voor de rol van Jane :-D.
Ben benieuwd hoe jullie excursie wordt die jullie nu hebben.
Ik kan ook goed begrijpen dat je het moeilijk hebt met het overlijden van Angelique vooral omdat het allemaal zo snel is gegaan. Dat zijn dan echt de mindere dingen en is het jammer dat je niets meer heb kunnen doen.
Geniet nog van je laatste 11 dagen.
Liefs mama
we skypen morgenmiddag nog wel even want dan zijn de kleine mannetjes hier bij ons. -
30 Maart 2012 - 09:05
Iris:
Chica! Wat zal jij het zwaar hebben gehad in die kajak MET spin, o my god! Moet gelijk weer aan die ene avond denken.. Brr! Maar verder klinkt het weer ontzettend gaaf en mooi wat je allemaal ziet en meemaakt, ben wel jaloers op je hoor! Nog even en we kunnen weer canei peach samen drinken, samen bang zijn voor spinnen in je huis en dan kun je Izzie in real life ontmoeten, in plaats van met haar skypen ;-)
Geniet nog maar even babe, heel plezier en beleef alle momenten maar heel intens nu je daar nog bent! Tot heel gauw!
X. Ier
ps: eind mei 2013 staat in m'n agenda -
30 Maart 2012 - 10:25
Sonja:
Hoi lief zusje,
Wat een onwijs leuk verslag weer, je maakt genoeg mee en misschien kom je daar nog van je spinnenfobie af hihi....
Nog veel plezier en tot de 11e!
XXX -
31 Maart 2012 - 21:42
Mandy:
He Meis,
Ben jaloers op je, echt vet leuke foto's allemaal. Je kan wel trots zijn dat je dit allemaal mee maakt.Ik vind het ook super leuk dat je weer bijna naar huis komt. Kunnen we je haar weer kleuren is wel nodig zeker....hahahaha ;)!!! Vind het erg rot voor je dat je het slechte nieuws daar moest horen het leven is soms zo oneerlijk.Maar ja nog even meis en dan ben je weer lekker thuis.
Geniet echt nog even lekker van je laatste dagen hoorde van maik dat er nog wel een aantal leuke dingen op de planning staan. Have Fun Fem,,, we zien je snel
Liefs xxxx Men en Rene
01 April 2012 - 17:30
Tante Trudy:
Femke wat heb ik heerlijk zitten lachen van je verslag.Wat hebben jullie weer veel meegemaakt.Leuke dingen en lieve en stoeren dingen.Geniet nog van je laatste week en ik hoop dat je de schildpadden mag zien. -
03 April 2012 - 11:56
Cindy:
wat heb je weer veel mee gemaakt fem. gelachen om je spinnen verhaal
geniet nog een paar daagjes en we zien je weer snel
groetjes cin